Plusminus

In mei en juni 2016 trad ik op met Plusminus, een door mij geschreven voorstelling die ik samen met acteur Ischa Wieselmann opvoerde.

Plusminus was een persoonlijke verhaal over de zoektocht naar geluk. Een monoloog afgewisseld met gedichten en interrupties van mijn geweten (Ischa). Tijdens de performance maakte ik gebruik van een loop station waarmee ik live soundscapes maakte.

Zijn voorstelling is een persoonlijk verhaal over de zin en onzin van zoeken naar geluk. Niet omdat hij, Philip Rozema, nu zo geweldig is. Maar wel omdat hij denkt dat andere mensen zich kunnen identificeren met zijn verhaal en het zoeken naar geluk in het algemeen. Bijvoorbeeld door de live mindfully-cultuur op de hak te nemen via sketches, maar ook door te vertellen over pesterijen en wat die met hem deden. Bovendien staat hij daarbij twee keer op het podium. Rozema speelt zichzelf, maar ook zijn medespeler, acteur Ischa Wieselmann speelt hem. Maar dan het geweten van de huisdichter. – Universiteitskrant

Plusminus was te zien in USVA, Simplon en op de Nacht van de Kunst en Wetenschap. Hieronder vindt u een impressie van de première in USVA. Groningen.